Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe pączusie z malinami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 350 g
wanilia 1 laska
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok z cytryny 2 łyżka
wódka 1 łyżka
maliny świeże 0,5 szklanka
cukier różany 2 łyżka
serek homogenizowany 200 (waniliowy)
smalec 4 (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe pączusie z malinami

Laskę wanilii rozcinamy i wyjmujemy z niej ziarenka.

Dodajemy je do miski z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy resztę składników i dokładnie ze sobą mieszamy.

Wykładamy na podsypaną mąką stolnicę i zagniatamy na gładkie ciasto.

Formujemy z niego niewielkie kuleczki które smażymy w rozgrzanym smalcu.

Uważamy by nie był za gorący, żeby pączki się nie spaliły i w środku były dopieczone.

Usmażone układamy na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi.

Do rozmrożonych ( w sezonie świeżych) malin dodajemy cukier różany i całość miksujemy.

Podajemy z pączkami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 24.03.2013 11:26
bardzo fajny przepis
Łucja 31.01.2013 20:21
pyszniutkie :)
Miki 17.01.2013 16:19
super
monisia8585 17.01.2013 15:49
Ojej one wyglądają przecudnie :) Az chce się jednego skubnąć:P
Bogusiaz 17.01.2013 15:38
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak