Walentynkowe Serduszka

Walentynkowe Serduszka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 op
  • truskawki

    500 gram
  • galaretka truskawkowa

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego wyciać serca. Z pozostalosci ciasta zrobić rulon i ulozyc na sercach jako rant. Zeby serca byly plaskie po upieczeniu, wstawiajac je do piekarnika przekuwamy je w kilku miejscach widelcem. Pieczemy ok 15 minut w 220 stopniach. Gdy ciasteczka nam ostygna smarujemy je delikatnie marmolada, ukladamy pokrojone truskawki i zalewamy lekko stezona galaretka. Można udekorować bita smietana.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

28.01.2012 22:08
?wietne

iga2

06.11.2011 16:57
fantastyczne

Magdalena80

20.05.2011 23:50
świetnie wyglada

grazia1

22.03.2011 19:30
super przepis

alaaa

17.03.2011 19:33
fajne

accee

21.01.2011 21:24
Bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat