Walentynkowe serduszka

Walentynkowe serduszka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    300 g
  • masło miękkie

    200 g
  • cukier puder

    100 g
  • żółtka

    2 szt
  • cynamon Prymat

    2 łyżeczki
  • imbir mielony

    1,5 łyżeczki
  • kakao

    4 łyżki (czubate)
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy ciasto. Gotowe wstawiamy na godzinę do lodówki. Ponownie wrabiamy (tylko pół minuty). Chodzi o to, żeby ciasto się nie łamało podczas wałkowania, ale żeby nie było też zbyt miękkie. Wałkujemy na grubość kilki milimetrów i foremką serduszkiem wykrawamy ciasteczka. Te układamy na blasze wyłożonej papierem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

03.02.2015 19:42
super serducha :)

VioletoweKucharzenie

03.02.2015 11:50
ale piękne:-)

Ola1984

03.02.2015 09:12
Pyszne ciacha lubię takie kakaowe wypieki :)

Krystyna32

03.02.2015 08:14
apetyczne :)

idealme

02.02.2015 22:38
ale to smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat