Walentynkowa sałatka z truskawkami

Walentynkowa sałatka z truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/3 szt
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • nataka pietruszki

  • truskawki

    1 opakwoanie
  • musztarda angielska

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską myjemy i osuszamy. Kroimy ja w paseczki i potem na pół. Część truskawek myjemy i kroimy w kosteczkę . Kilka sztuk myjemy osuszamy i kroimy w plasterki wykrawamy w górnej części trójkącik aby uzyskać kształt serca. Kapustę mieszamy z pokrojonymi truskawkami. Robimy sos winegret. Olej 3 część mieszamy z 1 częścią soku z cytryny . Dodajemy łyżeczkę musztardy i posiekaną bardzo drobno natkę pietruszki. Mieszamy w słoiku . sos dodajemy do sałaki. Mieszamy , solimy do smaku. Ozdabiamy serduszkami z truskawek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sanielcia

14.02.2013 11:38
super

Laila2786

14.02.2013 11:26
na pewno się przyda

oilliwka

14.02.2013 10:46
piękna

Luki

14.02.2013 10:44
pyszne

Krzysztof15

14.02.2013 10:17
super

iwa643

14.02.2013 09:57
Na walentynki i nie tylko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat