Wafle krówkowo-maślane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    0,5 kostki
  • śmietany kremówki

    3 łyżki
  • mleka

    3 łyżki
  • andrut

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masę krówkową bądź krówki rozpuszczamy na wolniutkim ogniu wraz z pozostałymi składnikami.
Gdy uzyskamy jednolitą masę wykładamy ją na wafle.
Powinno się kroić je gdy masa wystygnie.
Jednak ja kroję jak jest jeszcze ciepła.
I ledwo je pokroję to zaraz ich nie ma :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 12.06.2012 10:31
mniam mniam
KOBRA 12.06.2012 10:25
same pyszności
Marysia 28.07.2011 08:47
fajne
Barbara55 29.04.2011 16:14
wafle są dobre
kielcok1 16.04.2011 19:30
podoba mi się!
Jolanta40 09.12.2010 00:05
pycha
elwal 07.07.2010 18:25
Lubię masę korówkową, jednak nie bardzo rozumiem ten przepis...
Krzysztof42 29.06.2010 14:45
dobre
Natalia/tubisiek 17.06.2010 11:51
Jadłam takie nieraz! Są na prawdę smaczne!
gacopierz23 23.05.2010 14:28
Wildze że nie tylko ja lubię masę krówkow. Za dwa tygodnie zapraszam na przeczytanie fajnego przepisu z masą krówkową może będzie Ci pasował

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat