Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafelki z masą kawową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
wafle 6 szt.
kawa rozpuszczalna 2 łyż.
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafelki z masą kawową

Kroki postępowania

1
Mleko gotuję na niewielkim ogniu ok. 2,5 godziny, a następnie pozostawiam w tej wodzie do ostygnięcia. Masło miksuję na puszystą masę. Dodaję rozpuszczalną kawę do maślanej masy i miksuję.
Krok 1 - Wafelki z masą kawową foto
2
Do maślanowo-kawowej masy dodaję po łyżce masy kajmakowej i miksuję.
Każdy wafel smaruję masą kajmakowo-kawową.
Krok 2 - Wafelki z masą kawową foto
3
Na wierzch kładę deskę, na którą kładę coś cięższego i odstawiam na około 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmuję i kroję na wafelki.
Krok 3 - Wafelki z masą kawową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 27.02.2013 13:36
domowe wafle są doskonałe
Amellia 15.10.2012 11:57
mniam
Monika-twin 15.10.2012 10:56
pycha,moja MAma mi takie robila jak byłam mała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak