wafelki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • mąka

    11 dag
  • cukier puder

    11 dag
  • śmietana kwaśna

    1/2 szklanki
  • masło

    6 dag
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka i cukier ubijać trzepaczką sprężynową przez 10 min, potem dodać połowę mąki, kardamon lub imbir oraz śmietanę i ubijać jeszcze 5 min. Dodać resztę mąki i stopione masło. Wymieszać. Przygotowane ciasto powinno odpocząć 10-15 min, po czym smaży się je na wafelnicy elektrycznej lub zwykłej. Podawać wafle z dżemem borówkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat