Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafel przekładany masą orzechową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt.
cukier 1/2 kg
miód płynny 4 łyżki
orzechy włoskie 25 dag/ posiekane
wafel tortowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Wafel przekładany masą orzechową

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ubić pianę z białek w głębokim naczyniu i dosypywać stopniowo cukier.
Krok 1 - Wafel przekładany masą orzechową foto
2
Następnie pianę postawić na garnku z gotująca się woda i ucierać na parze , dodając gorący miód.
Krok 2 - Wafel przekładany masą orzechową foto
3
Całość gotować na parze , ciągle mieszając aż do zgęstnienia. Po czym wsypać orzechy.
Krok 3 - Wafel przekładany masą orzechową foto
4
Wymieszać i gorącą masą smarować wafle.
Krok 4 - Wafel przekładany masą orzechową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 05.05.2015 09:42
fajny wafelek
Babeczka35 05.05.2015 09:11
Super wafelki:)
pestka 05.05.2015 08:50
pyszny deser
gusia1000 04.05.2015 23:59
Dobra słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak