wadowicka kremówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 opakowania
  • masło 250 g

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • żółtko jaja

    5 szt
  • cukier puder

    5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczemy ciasto francuskie osobno każde , gotujemy budyń według opakowania ale dodajemy jeszcze do rozrobionego proszku żółtka i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej , następnie studzimy
miksujemy masło dodajemy cukier i budyń i ucieramy na biała masę , gdy ciasto ostygnie przekładamy masą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marines27 08.06.2013 18:55
genialne ciasto
reniatka 05.02.2013 11:31
uwielbiam takie słodkości
ana00 07.10.2012 14:36
proste i szybkie, wypróbuje ;)
kaja1991 04.05.2012 17:55
szybko i smacznie;)
Iwusia 11.02.2012 23:13
ojjj ... aż ręka się ciągnie po ten kawałek :) pycha
Magdalena67 21.09.2011 09:53
Zjadłabym obrazek :) pycha
Anna133 19.06.2011 10:46
tego się nie da kroić w poprzek
Anna133 07.06.2011 15:55
2 opakowania to 2 płaty ;)
SmakolykiJoanny 03.06.2011 07:24
Mm pytanko chciała bym zrobić te ciacho ile płatów wychodzi z 2 opakowań ciasta 4?
Karolina72 23.05.2011 10:48
Wygląda smakowicie :) trzeba spróbowac:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat