Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

VADA – pączki / donaty z soczewicy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica
papryczka chili 0,5 szt
cebula 1 szt
kolendra posiekana 2 łyzki
kumin 1 łyzeczka
anyż 1 szt
sól 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: VADA – pączki / donaty z soczewicy

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Dzień przed przygotowaniem soczewicę zalewamy zimną wodą, dodajemy kumin i anyż, zostawiamy do namoczenia.

Na drugi dzień wyciągamy anyż, soczewicę odcedzamy i miksujemy na puree.

Dodajemy posiekane chili, cebulę oraz sól – mieszamy.

Z masy formujemy kulki, robimy dziurkę i smażymy na rumiano na bardzo mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.07.2016 19:31
Świetny pomysł
Kolorowa 15.02.2016 19:45
fajny przepis ;)
ada.la 14.02.2016 20:55
fajny pomysł
sliwka 14.02.2016 19:23
Super przepis;))
Wiktoria29 14.02.2016 19:23
ciekawy przepis
SzczyptaChili 14.02.2016 17:59
Zdrowy i oryginalny pomysł na pączki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak