Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: 1/2 kg
jajko 1
sól czubek łyżeczki
woda gazowana 1/2 l
farsz pieczarkowy
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 1/2 kg
cebula czerwona 1
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Do mąki dać jajko,sól i wodę.Ciasto wyrobić i zagnieść.
Krok 1 - Uszka z pieczarkami foto
2
Cebulkę obrać i pokroić w drobną kostkę,
Krok 2 - Uszka z pieczarkami foto
3
pieczarki obrać i zmielić w maszynce do mięsa. Na patelni wlać olej włożyć zmielone pieczarki i cebulkę i smażyć kilka minut.
Krok 3 - Uszka z pieczarkami foto
4
następnie przełożyć do małej miseczki i przyprawić solą i pieprzem,wymieszać razem
Krok 4 - Uszka z pieczarkami foto
5
Ciasto rozwałkować pokroić w prostokąty i nakładać gotowy farsz
Krok 5 - Uszka z pieczarkami foto
6
zlepić dokładnie boki
Krok 6 - Uszka z pieczarkami foto
7
i uformować uszka
Krok 7 - Uszka z pieczarkami foto
8
Wodę zagotować i wkładać uszka do gotującej się wody.Gotować kilka minut
Krok 8 - Uszka z pieczarkami foto
9
Gotowe i odcedzone uszka podawać z barszczem
Krok 9 - Uszka z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiusia055 02.02.2014 20:06
pyszne takie
ada.la 25.01.2014 11:46
wspaniałe danie
gusia1000 15.01.2014 22:14
Lubię je z barszczem.
w mojej kuchni 15.01.2014 21:27
takie uszka lubię ale wolę swój wywar z buraków na barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak