Uszka z opieńkami

Uszka z opieńkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opieńki

    20 dkg
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • wrzątek

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Uszka z opieńkami foto
Grzyby zmielić przez maszynkę, dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem.
Krok 2 - Uszka z opieńkami foto
Z mąki wrzątku i oleju wyrobić i zagnieść ciasto. Rozwałkować , pokroić na kwadraciki. Na każdy kwadracik nałożyć farszu.
Krok 3 - Uszka z opieńkami foto
Kwadrat złożyć po przekątnej , zlepić brzegi. Dwa rogi u podstawy zlepić. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Podawać z barszczem czerwonym. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alaaa

04.05.2013 21:44
muszą być smaczne

adelajda

06.04.2013 19:15
zapowiada się smacznie !!

Margo1

18.03.2013 20:04
same pyszności

jozefinach

15.03.2013 11:25
Oj zjadłabym z wielką ochotą takie uszka.

AURELKA

03.03.2013 11:16
pyszne uszka , pomysłowe

Aannkaa82

28.02.2013 14:14
Ciekawy pomysł, szczerze mówiąc pierwszy raz się spotkałam z uszkami z farszem z opieniek, ale niby czemu nie... Na pewno są pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat