uszka z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z rosołu

    1/2 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyżki
  • mąka

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt.
  • woda

    1/2 szkl
  • sól

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozdrobnić w rozdrabniaczu, doprawić Kucharkiem. Zrobić ciasto jak na pierogi, wałkować cienkie placki, nożem kroić na kwadraty. Na każdym kłaść porcje mięsa i zlepiać brzegi Ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Podawać z barszczem czerwonym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 03.09.2015 13:06
na pewno smaczne
Beata73 09.12.2011 19:09
pyszne
Beata73 09.12.2011 19:09
pyszne
Beata73 09.12.2011 19:09
pyszne
mamusia1 22.10.2011 13:27
super smaczne
mamusia1 22.10.2011 13:27
super smaczne
malaczarna23 14.09.2011 11:32
lubie
SyMiki 21.06.2011 08:27
pyszne
usmiech 03.04.2011 17:35
fajne
mamusia1 13.03.2011 16:36
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat