Ulubione racuszki z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślanka

    2 szkl.
  • mąka

    1,5 szkl.
  • jajka

    2 szt.
  • cukier

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślanke mieszamy z mąką, jajkami, cukrem i proszkiem , tak aby powstało gęste ciato. Dodajemy obrane i pokrojone w małą kosteczkę jabłka. Mieszamy. Porcjami smażymy racuszki na małej ilości tłuszczu. Podajemy polane śmietaną z cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 30.08.2015 17:26
Moje ulubione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat