Ukraińska zupa- solianka miasnaja

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    25 dkg
  • wywar z kości

    2.20 l
  • słonina

    5 dkg
  • cebula

    10 dkg
  • czosnek

    1 g
  • przecier pomidorowy

    5 dkg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • cytryna

    1/2 szt
  • koper

    do smaku
  • śmietana

    12.5 dkg
  • ogórki kiszone

    5 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wywar z kości ugotować, umyte mięso pokroić w drobne paseczki,. Cebulę, słoninę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, czosnek utrzeć z solą,ogórki drobno posiekać. Wszystkie składniki razem połączyć, dodać przecier i dusić do miękkości.Wlać wywar z kości i gotować przez kilka minut, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową zupę rozlać do miseczek i dodać do każdej po trochu śmietany po czym posypać posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna56 05.04.2012 12:38
musze sprobowac
KasiaK90 11.09.2011 19:57
super
Juleczka20 03.08.2011 09:37
robiłam kiedyś:) fajna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat