Udziec z indyka pieczony z camembertem, oliwkami i żółtym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    600 g
  • ser żółty

    6 plastrów
  • oliwki czarne

    15 sztuk
  • rosół do podlania mięsa

    odrobina
  • marynata

  • ocet winny

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • po 1 łyżeczce :

  • tymianku

  • gorczycy białej

  • ziół prowansalskich

  • czosnku granulowanego

  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

  • camembert

    6 z pieprzem kolorowym
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty wymieszać razem. Mięso przeciąć wzdłuż (ale nie do końca), obtoczyć dokładnie w marynacie i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia do środka mięsa włożyć trzy plastry sera camembert, na nie trzy plastry sera żółtego i po obu ich stronach ułożyć oliwki (około 5 zostawić do ułożenia na wierzchu). Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć pozostałe plastry sera żółtego, pozostałe oliwki i ser camembert. Całość podlać rosołem i piec pod przykryciem 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 29.05.2016 22:57
brzmi ciekawie
berys18 23.12.2014 11:18
same pyszności
mufinka79 27.11.2012 18:56
pyszny kawałek mięsa :)
Joanna46 27.11.2012 18:23
Apetycznie wygląda.
AURELKA 27.11.2012 18:02
uwielbiam indyka
magdziorka6 27.11.2012 17:12
eleganckie danie
maciek7 27.11.2012 17:06
pycha
Goya 27.11.2012 17:04
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat