udziec z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1 kg
  • jabłka

    3
  • masło

    1-2 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • majeranek

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso posmarować z dwóch stron masłem następnie posypać solą, pieprzem, majerankiem oraz natrzeć czosnkiem. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Mięso wraz z jabłkami ułożyć w naczyniu żaroodpornym podlać odrobiną bulionu, wody lub wina. Piec w piekarniku do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 10.04.2012 14:26
Ciekawe połączenie z jabłuszkami :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat