Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec cielęcy w białym winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 800 g
wino białe wytrawne 1 szkl
pomidory 2
ząbki czosnku 2
rodzynki
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec cielęcy w białym winie

Natrzyj mięso solą i pieprzem i odstaw na 1h.Potem obsmaż je na oleju,przełóż do dużego garnka,dojej wino i dus pod przykryciem ok 1 h
Po 30 min dodaj namoczone rodzynnki garść.Pomidory pokrój,czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa i dus kilka minut.Potem pokroj mięso i podawaj z ziemniakami i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak