Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udźce faszerowane pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z kurczaka 4 szt
pieczarki 300 g
ser żółty 4 plastry
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udźce faszerowane pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ugotowane i miękkie udźce wyjmujemy z rosołu i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie delikatnie wykrawamy z nich kości.
Krok 1 - Udźce faszerowane pieczarkami foto
2
W miejsce gdzie mamy wgłębienie po kościach układamy pokrojone w plasterki pieczarki (ja miałam mrożone).
Krok 2 - Udźce faszerowane pieczarkami foto
3
Całość obficie posypujemy przyprawą do kurczaka. Dno naczynia do zapiekania smarujemy olejem i układamy faszerowane mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C na 10 minut.
Krok 3 - Udźce faszerowane pieczarkami foto
4
Następnie na każdym mięsie układamy po plasterku żółtego sera i ponownie wstawiamy naczynie do piekarnika na 5 minut.
Krok 4 - Udźce faszerowane pieczarkami foto
5
Tak przygotowane mięso podajemy jako dodatek do drugiego dania, koniecznie fajnie chrupiącą skórką do góry.
Krok 5 - Udźce faszerowane pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.01.2016 17:22
ciekawe mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak