udźca w jogurcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki marynaty

  • jogurt naturalny

    400 ml
  • tymianek

  • sól ziołowa

  • papryka ostra Prymat

  • musztarda sarepska

    3 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżeczki

Składniki

  • udziec z kurczaka

    12 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlewamy cały kubek jogurtu naturalnego. Dodajemy 3 łyżki musztardy sarepskiej , paprykę ostrą, tymianek rozcieramy na dłoniach. Przyprawiamy solą do smaku. Żeby nie używać zbyt duzej ilosci soli dodajemy 3 łyżeczki sosu sojowego. Kupione udźce myjemy i przez krótki czas moczymy w zimnej wodzie. Następnie obsuszamy kawałki mięsa i przekładamy do miski, gdzie stopniowo polewamy je marynatą. Gdy wszystkie udźce są już wymieszane w marynacie to przykrywamy miskę i odstawiamy ją najlepiej na noc.Układamy je na blaszce jeden koło drugiego. Gdy w misce zostanie nam marynaty polewamy wszystkie kawałki mięsa. Pieczemy przez 120 minut.
mariuszek8
Ja nie mam termoobiegu więc piekę je przez 2 godziny,

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 11.08.2015 20:35
lubię tak przygotowane mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat