Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udźca w jogurcie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki marynaty

jogurt naturalny 400 ml
tymianek
Sól ziołowa jodowana Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
sos sojowy 3 łyżeczki

Składniki

udziec z kurczaka 12 szt.

Porada

Ja nie mam termoobiegu więc piekę je przez 2 godziny,

Przepis i sposób przygotowania na: udźca w jogurcie

Do miseczki wlewamy cały kubek jogurtu naturalnego. Dodajemy 3 łyżki musztardy sarepskiej , paprykę ostrą, tymianek rozcieramy na dłoniach. Przyprawiamy solą do smaku. Żeby nie używać zbyt duzej ilosci soli dodajemy 3 łyżeczki sosu sojowego. Kupione udźce myjemy i przez krótki czas moczymy w zimnej wodzie. Następnie obsuszamy kawałki mięsa i przekładamy do miski, gdzie stopniowo polewamy je marynatą. Gdy wszystkie udźce są już wymieszane w marynacie to przykrywamy miskę i odstawiamy ją najlepiej na noc.Układamy je na blaszce jeden koło drugiego. Gdy w misce zostanie nam marynaty polewamy wszystkie kawałki mięsa. Pieczemy przez 120 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.08.2015 20:35
lubię tak przygotowane mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak