udka zapiekane z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt.
  • pieczarki

    200 g
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • ziola do kurczaka

  • sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

  • cebula biała

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

udka obtaczamy we wszystkich ziolach i przyprawach .pieczarki obieramy i kroimy w kawaleczki ,cebule kriomy w kostke .udka ukladamy w naczyninu zaroodpornym opdlewamy niewielka iloscia oliwy i posypujemy na wierzchu piczarkami i cebulka . wszystko razem wkladamy do piekarnika i zapiekamy az kurczak sie zrumieni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kopiko1983 28.12.2011 09:33
Pyszne danie!
kasienka23 11.12.2011 11:49
smaczne
MAŁY 11.04.2011 09:48
smacznie
MAŁY 27.12.2010 13:50
fajne
IZABELA29 09.11.2010 19:42
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat