Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka zapiekane na ryzu z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
bulion 600 ml
pieczarki 400 gram
udka z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: udka zapiekane na ryzu z pieczarkami

Ryż, wsypujemy na dno naczynia do pieczenia. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry. Mięszamy z ryzem i podlewamy bulionem. Mięso nacieramy przyprawą. Udka ukladamy na ryzu , zapiekamy ok 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 14.11.2012 00:05
brak nawet temperatury pieczenia...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak