Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z warzywami i piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt.
pomidory suszone Smak 15 dkg.
por 3 szt.
czosnek 2 ząbki
piwo 1/2 l.
cebula 3 szt.
olej do smażenia
masło 1 łyżka
sól i pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: udka z warzywami i piwem

udka umyć osuszyć,oprószyć solą,pieprzem odstawić.W naczyniu rozgrzać olej z masłem i obsmażyć udka na rumiano z każdej strony,cebule obrać i pokroić w piórka,czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli,pory pokroić w półplasterki,obsmażone udka wyłożyć na talerz zlać nadmiar tłuszczu,do naczynia w którym obsmażały się udka włożyć odrobinę masła rozgrzać i zeszklić utarty czosnek i cebulę,zmniejszyć płomień dodać pory wymieszać i chwilę dusić,doprawić do smaku solą pieprzem,dodać pomidory i bazylię,ponownie wymieszać,włożyć udka i zalać piwem,przykryć pokrywką podgotować i wstawić do piekarnika w temp.190st.i piec 45min.aż mięso będzie miękkie,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.10.2013 11:46
Mniam, takie to ja lubię
Wacław 13.03.2013 16:28
jadłem takie ,są wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak