Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z tymiankiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurcza 2
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
oliwa
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z tymiankiem

Dokładnie myjemy udka z kurczaka. Wszystkie składniki wsypujemy do mięsa wraz z oliwą i nacieramy mięso. Układamy udka na blaszce do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 min. Pod koniec pieczenia zdejmujemy folię aluminiową i polewamy udka sosem wytworzonym z mięsa . Pieczemy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 15.01.2013 18:06
smaczne
Sylwia26 15.01.2013 17:21
apetycznie wyglądają
Iwka 15.01.2013 17:12
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak