udka z ryżem

udka z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    4 szt
  • ryż

    2 szkl
  • pieczareki całe

    15 dkg
  • cebula

    1 szt
  • woda

    4 szkl
  • kostki rosołowe

    2 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

udka natrzeć solą i pieprzem i przyrumienic na tłuszczu. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić wraz z pieczarkami pokrojonymi w paseczki. Udka przełożyć do naczynia i zapypac ryzem dodac wodę i kostki oraz pieczarki z cebulą. Wstawić do piekarnika na 50 min w tem 180C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat