Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z odrobiną rumu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 12
przyprawa gyros
sól
czosnek
oliwa
Bazylia suszona Prymat
sos sojowy
rum

Przepis i sposób przygotowania na: udka z odrobiną rumu

Natrzeć udka wszystkimi przyprawami i pozostawić na noc. Obłożyć pokrojonymi w plasterki ząbkami czosnku, Na koniec polać odrobiną oliwy i rumu . Wstawić do lodówki przykryte folią . Piec w piekarniku przez około godzinę w temp. 180°C (przez pierwsze 30 minut piec pod przykryciem z folii ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 04.10.2012 23:29
pysznie sie zapowiadaja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak