Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z miodem po chińsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 3 udka
sos sojowy 2 łyżki
keczup pikantny 1/4 szklanki
olej 1/4 szklanki
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z miodem po chińsku

Kroki postępowania

1
Do miseczki wlać keczup, olej i sos sojowy, dodać płynny miód (mój zaczął się już krystalizować więc go lekko podgrzałam), wymieszać dokładnie.
Krok 1 - Udka z miodem po chińsku foto
2
Kurczaka oczyścić, usunąć zbędny tłuszczyk lub skórę, umyć, osuszyć i ułożyć w worku, w którym będzie się piekł.
Krok 2 - Udka z miodem po chińsku foto
3
Polać przygotowaną marynatą, wymieszać dokładnie, zawiązać worek i wstawić do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Dobrze w tym czasie przewrócić worek aby udka się równo zamarynowały.
Krok 3 - Udka z miodem po chińsku foto
4
Następnego dnia wstawić kurczaka do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 80-90 minut. podawać z ziemniakami i surówką
Krok 4 - Udka z miodem po chińsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 04.03.2014 17:31
Jak zawsze smacznie i domowo:)
Klausia 03.03.2014 12:57
ciekawa marynata :)
Zdzisław 27.02.2014 08:33
dla mnie dobre danie
Mniam 26.02.2014 23:47
Smaczne udka na obiad.
migotka28 26.02.2014 23:00
lubię doprawiać kurczaka sosem sojowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak