Udka z kurczka w marynacie ziołowo-czosnkowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczka

    1 kg
  • oliwa

    1/5 szklanka
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

  • pesto

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka oczyszczamy. Cebulę siekamy, czosnek miażdżymy. Składniki marynaty łączymy ze sobą, schładzamy w lodówce i nacieramy nią mięso. Pozostawiamy go w marynacie najlepiej na noc. Na drugi dzień zapiekamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat