Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w śliwkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
śliwki suszone 100 gram
rodzynki 50 gram
sól do smaku
sok jabłkowy 1/2 szklanki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w śliwkach

Kroki postępowania

1
Śliwki pokroić w mniejsze części i razem z rodzynkami zalać sokiem i pozostawić na około 30 minut.
Krok 1 - Udka z kurczaka w śliwkach foto
2
Udka posolić i posypać imbirem a następnie obsmażyć z obu stron.
Krok 2 - Udka z kurczaka w śliwkach foto
3
Udka zalać namoczonymi śliwkami z rodzynkami i dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Krok 3 - Udka z kurczaka w śliwkach foto
4
Udka wykładamy na talerz, kładziemy kilka śliwek i rodzynek. Pozostałe owoce można zmiksować blenderem i lekko zagęścić ulubioną metodą i podać jako sos.
Podawać z ziemniaczkami i dodatkiem witaminowym. Smacznego!
Krok 4 - Udka z kurczaka w śliwkach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak