Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w pikantnym cieście

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
włoszczyzna 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawa warzywna 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
jajko 1 duże
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w pikantnym cieście

Kroki postępowania

1
Jajko wbić do miski, dodać śmietanę, żółty ser, mąkę, paprykę, przyprawy, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Udka z kurczaka w pikantnym cieście foto
2
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 1 litr zimnej wody, dodać obrane warzywa, liść laurowy, osolić i ugotować do miękkości. Ugotowane udka obrać ze skórki, pokroić na porcje.
Krok 2 - Udka z kurczaka w pikantnym cieście foto
3
Obtoczyć w przygotowanym cieście i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Udka z kurczaka w pikantnym cieście foto
4
Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Udka z kurczaka w pikantnym cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 01.12.2013 09:23
ale to musi być dobre
Łukasz15 01.12.2013 08:44
Pyszne mięsko
babajaga1969 01.12.2013 01:07
bardzo lubię tak zapieczone mięso - pyszne są te udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak