Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 opakowanie
jajko 3 sztuki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w panierce

Kroki postępowania

1
Udka z kurczaka opłukać i wyłożyć na blachę. Dodać tłuszcz, by się podsmażyły.
Czas: ok 30 min.
Krok 1 - Udka z kurczaka w panierce foto
2
Udka wyciągnąć z blachy, trochę ostudzić.
Następnie posolić do smaku.
Krok 2 - Udka z kurczaka w panierce foto
3
Tak przygotowane udka obtaczać w jajku i w bułce.
Do jajka można dodać trochę przyprawy, np kucharek.
Krok 3 - Udka z kurczaka w panierce foto
4
Nóżki układać z powrotem na blachę. Dodać tłuszcz i trochę margaryny.
Podsmażyć tak, by się przyrumieniły.
Podawać do obiadu.
Krok 4 - Udka z kurczaka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.11.2014 11:36
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak