Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
czosnek 5 ząbków
oliwa 5 ząbków
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
cebula
szpinak świeży
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku

Kroki postępowania

1
Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szpinak myjemy. Każde suche udko polewamy 1 łyżką oliwy i nacieramy przygotowanym czosnkiem. Następnie oprószamy przyprawą do kurczaka i papryką.
Krok 1 - Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku foto
2
Udka układamy w blaszce, dodajemy pokrojoną cebulkę i szpinak. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok.1 godziny.
Krok 2 - Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku foto
3
Smacznego
Krok 3 - Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.02.2014 09:18
cudnie wyglądają
ben-ka 04.01.2014 10:27
Mnie też by smakował taki kurczaczek.
barbara11561 04.01.2014 10:10
świetny pomysł:)
Dorota37 29.10.2013 11:46
jakie pyszne udeczka
Cranberry 28.10.2013 08:46
pyszne udeczka
Ela_K 28.10.2013 08:37
ale ładnie się prezentują
Jolie 28.10.2013 07:48
kuszące udka :)
Jadwiga/Jaga85 27.10.2013 22:05
Smaczny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak