Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w marynacie ziołowej pieczone z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
ziemniaki 0,5 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1,5 łyżeczki
masło 10 dag
sok z cytryny 4 łyżki
miód 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w marynacie ziołowej pieczone z ziemniakami

Ziemniaki obrać i pokroić na ćwiartki lub ósemki. Udka opłukać i osuszyć.

Masło roztopić, dodać do niego ocet balsamiczny i miód, wymieszać. Wsypać zioła, wymieszać, doprawić marynatę do smaku solą.

Marynatą natrzeć mięso i pozostawić na 6-8 godzin. Przełożyć mięso wraz z marynatą do rękawa do pieczenia i włożyć ziemniaki, wymieszać i zawiązać rękaw.

Piec około 40 minut w temp. 180 stopni.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.01.2016 10:46
świetne danie
gusia1000 13.01.2016 00:10
Syty obiad.
misia123410 10.01.2016 13:05
Bardzo apetycznie wygląda:)
bertpvd 10.01.2016 13:02
pyszny obiad
Damiano
Damiano 10.01.2016 12:48
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak