Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w ketchupie z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka ok 1 1/2 kg
majonez 2 łyżki
ketchup ok 1 szkl
miód ok2 łyżki
czosnek 3 ząbki
chili szczypta
papryka mielona ok 1 łyżeczka
sól i pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w ketchupie z piekarnika

Mięso umyć i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Majonez, ketchup, przeciśnięty czosnek, miód i chili wymieszać i obtoczyć w marynacie mięso. Można dodać zioła prowansalskie. Odstawić do lodówki na ok 2 godz. Po wyjęciu przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec do miękkości ok 50 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 18.07.2017 19:11
dziękuję:)
gosia56 15.07.2017 19:14
na pewno pyszne
katarzynka455 14.07.2017 16:45
Tak zgadzam się mięsko bardzo smaczne:)
SzczyptaChili 13.07.2017 22:27
Ostatnio robiła filety z udek zapiekane w ketchupie , pyszne soczyste mięso :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak