Udka w kapuście na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    4 szt
  • kapusta

    1/2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

  • przyprawa uniwersalna

  • oliwa

  • majeranek

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka myjemy suszymy .W brytwance rozgrzewamy oliwę dajemy udka i smażymy .Posypujemy słodką papryką ok 2 łyżki, pieprz i sól. Dodajemy pokrojoną cebulę Gdy papryka zacznie się podsmażać ciemnieć podlewamy wodą .Kapustę kroimy jak na bigos. Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy do brytwanki i dolewamy wodą ,żeby wszystko było nakryte wodą .Doprawiamy warzylionem lub przyprawą uniwersalną .Dusimy do miękkości .dodajemy na koniec majeranek i jeszcze chwile dusimy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 28.11.2011 21:09
pyszne
Nina7 28.11.2011 07:46
Super przepis i fantastyczne wykonanie:)
pioge7 28.11.2011 07:43
lubię takie
iwa643 28.11.2011 07:36
Podajemy z bułeczką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat