Udka po meksykańsku

Udka po meksykańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    6szt
  • koncentrat pomidorowy

    2łyżeczki
  • wino czerwone

    1/2 szkl
  • cebula

  • czosnek

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • goździki mielone

  • cynamon Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Udka po meksykańsku

Natrzyj udka solą i pieprzem, zrumień na rozgrzanym tłuszczu, ułóż w żaroodpornym naczyniu, a na pozostałym na patelni oleju przesmaż plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy i wino. Mieszając, zagotuj i przypraw sos do smaku, po czym polej nim udka. Nakryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Po wyjęciu posyp potrawę natką pietruszki. Podawaj z pieczywem lub ryżem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

misia53 19.03.2015 20:09
piękne w kolorze dodają apetytu
mirosława4 19.03.2015 18:09
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat