Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z ziemniakami na gęsim smalcu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
ziemniak 1 kg
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżki
sóldo smaku
smalec 3 (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z ziemniakami na gęsim smalcu

Udka marynujemy przez noc w czosnku i przyprawie. Małe ziemniaki obieramy i układamy w naczyniu żaroodpornym w całości. Lekko solimy. Udka podsmażamy na gęsim tłuszczu, aż się lekko zrumienią. Układamy je na ziemniakach i polewamy pozostałym tłuszczem. Pieczemy w piekarniku ok 30 min, aż mięso będzie miękkie, a ziemniaki przyrumienione.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 13.01.2014 19:53
musza być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak