Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z cebulą i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
cebula 2 szt
pieczarki 300 g
Papryka ostra mielona Prymat
oregano
sól i pieprz
Rozmaryn suszony Prymat
olej rzepakowy 1 łyżka

Porada

Smaczny pomysł na szybki obiad z dosłownie kilku składników. Danie nie jest zbyt kaloryczne, więc nadaje się dla osób dbających o linię.

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z cebulą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć udka olejem i dokładnie posypać przyprawami. W czasie gdy będziemy przygotowywać pieczarki i cebule mięso się zamarynuje
Krok 1 - Udka pieczone z cebulą i pieczarkami foto
2
Pieczarki oczyścić i pokroić ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Krok 2 - Udka pieczone z cebulą i pieczarkami foto
3
Pieczarki i cebulę wymieszać z mięsem i przyprawami. Piec w 180 st przez 45 minut pod przykryciem, następnie odkryć i przełączyć piekarnik na funkcje grilla , piec jeszcze 15 minut, aż udka się zrumienią. Podawać z ziemniakami, ryżem lub z "czym kto lubi" Smacznego!
Krok 3 - Udka pieczone z cebulą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak