Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w rękawie z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w rękawie z cebulką

Udka myjemy, oczyszczamy a następnie gotujemy. Gotowe nacieramy przyprawami i odstawiamy na ok 12h. Po tym czasie udka wkładamy do rękawa, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Zamykamy i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy w temp. 180\'C ok 30 min. Po tym czasie rozcinamy worek i jeszcze pieczemy ok 5-10 min, by skórka ładnie się zarumieniła i była chrupiąca. Gotowe podajemy z ziemniaczkami i cebulką. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.01.2013 08:35
uwielbiam takie chrupiące udka z piekaarnika
Elżbieta17 09.01.2013 20:29
chętnie bym spróbowała:)
fictor123 01.09.2012 18:54
super
fictor123 01.09.2012 18:54
super
ilka_86 15.05.2012 20:42
pyszny obiadek
RenataZ-et 09.05.2012 17:12
lubię takie dania
IKrakowianka 26.02.2012 20:31
dzisiaj robiłam takie udka na obiad-pychaaaa!!
Anna133 03.02.2012 19:04
też robię podobnie
wrona891 11.09.2011 23:09
fajny przepis
MAR3STA 08.07.2011 22:44
pychota!
Mysiunia 04.07.2011 22:26
pyszne są takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak