Udka kurczaka pieczone w rękawie z majonezem, cebulą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Bardzo smaczne, aromatyczne udka kurczaka pieczone w rękawie w majonezie są idealne do dań na ciepło i na zimno.......... SMACZNEGO!!!

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • udka kurczaka całe

    4 sztuki
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    1 opakowanie
  • majonez

    4 łyżki
  • liście lurowe

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotowanie:

Krok 1 - Udka kurczaka pieczone w rękawie z majonezem, cebulą foto
Umyte, świeże udka kurczaka mocno natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka, posmarować majonezem, schować do lodówki na kilka godzin.
Krok 2 - Udka kurczaka pieczone w rękawie z majonezem, cebulą foto
Udka włożyć do rękawa, dodać pokrojone cebule, liście laurowe, zawiązać rękaw, włożyć do blaszki.
Krok 3 - Udka kurczaka pieczone w rękawie z majonezem, cebulą foto

Piekarnik nagrzany na 220°C, grzanie góra/dół, udka piec około 45 minut, następnie rękaw na środku rozciąć i na termoobiegu 160°C piec z 15 minut, wywar można wykorzystać do sosu - bardzo smaczne, aromatyczne udka kurczaka pieczone w.

 

 

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat