Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udka kaczki
2 sztuki -
kukurydza kolba
1 sztuka -
cukinia
1 średnia -
marchewki
10 młodych -
ziemniaki
4 średnie -
cebula
1 średnia -
tymianek
6 gałązek świeżego -
natka pietruszki
1 łyżka posiekanej -
olej rzepakowy
3 łyżki -
wino czerwone wytrawne
1 szklanka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sposób przygotowania
Do szybkowaru wrzucić obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki, oraz kolbę kukurydzy przekrojoną na 6 części. Przykryć przykrywą, zamknąć szczelnie i dusić przez 15 min. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię, w piórka cebulę, małe młode marcheweczki, gałązki tymianku, doprawić do smaku cayenne, natką pietruszki, solą i słodką papryką, szczelnie zamknąć i gotować jeszcze przez około 10 min.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się