Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 6 szt
boczek wędzony 6 plastrów
śliwki suszone 6 szt
morele suszone 6 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane

pałki z kurczaka umyć ,oczyścić i wytrybować.każdą sztukę mięsa przyprawić solą i pieprzem.Do środka włożyć po jednej śliwce i moreli.Mięso zawinąć w plaster boczku.Ułożyć na blaszce polać delikatnie olejem i posypać papryką.Przykryć blaszkę folią aluminiową
Piec ok 50 min w temp 180st .Następnie zdjąc folię i piec jeszcze 10 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.02.2015 11:14
świetne mięsko
w mojej kuchni 17.02.2015 09:35
takie smaczne danie można zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak