Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone z pieczarkami i porą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
por (biała część) 2 sztuki
pieczarki 300 gram
czosnek 3 ząbki
śmietana 18 proc 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
mąka 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone z pieczarkami i porą

Kroki postępowania

1
Udka dusimy pod przykryciem około 30 minut.
Krok 1 - Udka duszone z pieczarkami i porą foto
2
Pieczarki i por kroimy w plastry i dodajemy do udek. Razem dusimy kolejne 15 minut.
Krok 2 - Udka duszone z pieczarkami i porą foto
3
Dodajemy przyprawy: przeciśnięty czosnek, majeranek, pieprz oraz kucharek. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką oraz odrobiną wody. Mieszamy wszystkie składniki.
Krok 3 - Udka duszone z pieczarkami i porą foto
4
Udka w sosie pieczarkowo - porowym podajemy z kaszą lub ziemniakami.
Krok 4 - Udka duszone z pieczarkami i porą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 27.02.2014 08:58
pyszne udka
w mojej kuchni 27.02.2014 08:27
dla mnie dobry obiad
agnieszka131919 27.02.2014 08:13
pyszności...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak