Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone w szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
cebula biała 1 szt
szpinak mrożony 450 g
czosnek 3-4 ząbki
tłuszcz do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone w szpinaku

Z udek ściągamy skórę, drylujemy kości, oprószamy przyprawą do kurczaka, Cebulę obieramy i kroimy w krążki bądź piórka. Kurczaka podsmażamy do zarumienienia, dodajemy cebulę i chwile przesmażamy. Następnie dodajemy mrożony szpinak, przykrywamy i dusimy razem 10-15 minut. Na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i podduszamy 2-3 minuty.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.03.2017 11:38
Smakowite danie ,pięknie podane.;)
Bernadeta1 20.02.2017 20:14
takie jedzonko to moje smaki, pycha
MarysiaB 20.02.2017 19:02
pewnie smaczne
AZgotuj 20.02.2017 13:08
Pyszne danie:)
Małgorzata92 20.02.2017 12:55
Pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak