Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone w cebuli z sezamem
Cebulę kroimy w piórka.
Na patelnię wlewamy olej i obsmażamy mięso z każdej strony, następnie zalewamy sokiem i wkładamy do piekarnika na ok 60 min do temp.175st, zależy od wielkości udek, mój kurczak ważył 1,60kg więc udka były fajne, nie za duże.
Do garnka wlewamy olej, przesmażamy poszatkowaną cebulkę, pokrojoną marchewkę i paprykę, całość przesmażamy ok 5min. doprawiamy, wsypujemy kaszę i quinoa, zalewamy sokiem i dusimy do odparowania, tego płynu jest mało, nalezy mieszać by się nie przypaliło, gdy cały sok zostanie wchłonięty, wyłączamy ogień, zostawiamy na chwilkę, by kasza doszła, ma być a'dente.Na koniec natka i porwane liście jarmużu.
Na talerzu układamy część warzyw z kaszą, na to mięso i podajemy.