Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udany biszkopt

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka tortowa 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udany biszkopt

Jaja wybić, oddzielić żółtka od białek, dać szczyptę soli. Białka ubić mikserem na najmniejszych obrotach na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać chwilę, następnie ubijając dodawać po jednym żółtku. Na koniec dać wodę i mąke wymieszana z proszkiem do piueczenia, wymieszać dokładnie i wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. piec ok. 20 minut w temp.160-180 stopni. Biszkopt zawsze się udaje, jest puszysty i równiutki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 02.03.2014 13:26
piekę podobny i zawsze się udaje
Bernadeta1 20.01.2014 00:29
biszkopt piekę podobnie i zawsze wychodzi super
Aannkaa82 05.01.2014 21:57
NIgdy nie dodawałam do biszkoptu wody, ale spróbuję :)
Alex_M 16.12.2013 10:33
dobry biszkopt zawsze sie przyda :)
gosia1988 02.12.2013 07:42
dobry biszkopt to podstawa udanego ciasta :)
msmors 25.11.2013 09:53
ja robię taki sam biszkopcik
Gracer 24.11.2013 20:32
dobry przepis
IwonaDD 24.11.2013 18:53
piękny!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak