Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierany jogurtowiec z winogronem i kokosem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jogurt naturalny 180 g
jaja 3 sztuki
mąka pszenna 2,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
olej 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 3 łyżki
winogrona 20 sztuk
cukier puder do posypania ciasta

Dodatkowo

margaryna do wysmarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do wysypania formy

Porada

Do przygotowania ciasta można użyć innych ulubionych owoców.

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierany jogurtowiec z winogronem i kokosem

1. Jajka ucieramy łyżką z cukrem.
2. Dodajemy pozostałe składniki (z wyjątkiem winogrona i cukru pudru). Ucieramy dużą łyżką (nie miksujemy) na gładkie ciasto bez grudek. Ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 30 cm. Na wierzchu ciasta układamy winogrona.
3. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. (aż się ładnie zrumieni na wierzchu). Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 27.12.2014 17:06
apetycznie wygląda
gosia1988 27.12.2014 15:38
ale smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak