Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
olej rzepakowy 3/4 szkl
mąka pszenna 2 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
brzoskwinie 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ucieraniec z brzoskwiniami na oleju

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Wsypać cynamon, wymieszać. Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki i usunąć pestki. Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 24x27cm. Na cieście rozłożyć połówki brzoskwiń.

Piec około 50 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 13.12.2014 09:13
dobre ciacho
agnieszka214 10.12.2014 10:04
super wyrosło musze zrobic na sobote takie ciacho
R'n'G Kitchen 10.12.2014 09:53
Ależ apetyczne ciacho!
Ola1984 10.12.2014 08:07
Mniam! Pyszne ciacho.
Jadwiga/Jaga85 09.12.2014 19:58
Uwielbiam takie ciasta!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak