Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierana babka kokosowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
aromat rumowy kilka kropli
margaryna 3/4 kostki
proszek do pieczenia 2 lyżeczki
wiórki kokosowe 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierana babka kokosowa

Kroki postępowania

1
Oddzielić białka od żółtka. Ubić białka dodając stopniowo cukier.
Krok 1 - Ucierana babka kokosowa foto
2
Następnie dodawać stopniowo żółtka i dalej ubijać.
Krok 2 - Ucierana babka kokosowa foto
3
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać partiami ciągle ubijając.
Krok 3 - Ucierana babka kokosowa foto
4
Margarynę rozpuścić. Przestudzoną stopniowo wlewając do ciasta ciągle miksując.
Krok 4 - Ucierana babka kokosowa foto
5
Na końcu dodać wiórki kokosowe oraz aromat rumowy.Wymieszaćza pomoca drewnianej łyżki.
Krok 5 - Ucierana babka kokosowa foto
6
Formę na babkę wysmarować margaryną i obsypać mąką, przelać ciasto.Piec 180*C do suchego patyczka.

Smacznego :)
Krok 6 - Ucierana babka kokosowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.03.2017 09:24
fajna babeczka
Krystyna32 24.03.2017 07:18
pyszna babka
agnieszka214 23.03.2017 20:48
Już przypominają mi się swieta
cukiereczek 23.03.2017 17:05
no tak już niedługo Wielkanoc i czas na puszyste babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak