Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TYMBALIKI MIĘSNO- WARZYWNE

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki 2 szt
nóżki wieprzowe 2 szt
czosnek 5 ząbków
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Kukurydza z Puszki 1 op
groszek konserwowy 1 op
marchew 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TYMBALIKI MIĘSNO- WARZYWNE

Kroki postępowania

1
Nóżki i golonki czyścimy i myjemy, zalewamy wodą aby wszystko objęło, dodajemy liście i ziele i gotujemy na małym ogniu aż kości z golonki będą same odchodzić. Później odcedzamy wywar doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy zmiażdżony czosnek. Z golonek oddzielamy mięso i łamiemy na małe kawałki.
Krok 1 - TYMBALIKI MIĘSNO- WARZYWNE foto
2
Marchewkę gotujemy na miękko w szybkowarze, obieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy z kukurydzą i groszkiem. Warzywa rozkładamy w małych miseczkach a na nie układamy kawałki mięsa i zalewamy wywarem.
Krok 2 - TYMBALIKI MIĘSNO- WARZYWNE foto
3
Odstawiamy do ostygnięcia a następnie wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Później wykładamy na talerz i skrapiamy octem.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - TYMBALIKI MIĘSNO- WARZYWNE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 22.11.2013 09:34
bardzo smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak